12 Απριλίου, 2017

Ανίκανοι στο εξωτερικό και φαύλοι στο εσωτερικό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχε παταγωδώς, αφού οδεύουμε στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου με τους χειρότερους δυνατούς όρους και με κακούς οιωνιούς, ανέφερε σε συνέντευξή του στο TRT ο Π. Καρκατσούλης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου του Ποταμιού Π2.

Η οκνηρή και ανίκανη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα πρέπει να φύγει όχι μόνο επειδή «έξω» δεν κατάφερε απολύτως τίποτα και, απλώς, διέσυρε το εναπομείναν κύρος της χώρας αλλά και επειδή «μέσα», το μόνο στο οποίο διαπρέπει είναι οι ρουσφετολογικές προσλήψεις στο καθημαγμένο δημόσιο. Το παράδειγμα της επιχείρησης μαζικών προσλήψεων στους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ) είναι χαρακτηριστικό, τόνισε ο Π. Καρκατσούλης. Οι ΤΟΕΒ, ένας απηρχαιωμενος θεσμός που έχουν απομείνει χωρίς καμία ουσιαστική συμβολή στη διαχείριση των υδάτων, επελέγησαν από την ρουσφετολογική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως «αποικία» νέων ρουσφετιών. Χωρίς καμία ντροπή για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και τους χιλιάδες υπο-απασχολούμενους συμπολίτες μας, 63 βουλευτές της συμπολίτευσης επεχείρησαν να προχωρήσουν σε άχρηστες προσλήψεις, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ.

Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση και στη χώρα είναι αντιστρέψιμη, τόνισε ο Π. Καρκατσούλης. Απαιτείται, όμως γι αυτό θάρρος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και περιφρόνηση του πολιτικού κόστους.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι στέλεχος του Ποταμιού