21 Ιουνίου, 2017

Αναβιώνουν τα λεωφορεία της Αλαμπάμα στην Ελλάδα το 2017;

Τομέας Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας

Τα περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν γίνει πια καθημερινό φαινόμενο, τη στιγμή που ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές καταγγέλλουν πλέον τις επαναπροωθήσεις της αριστεροδεξιάς Κυβέρνησης στο ανελεύθερο καθεστώς Ερντογάν.

Τώρα και οι οδηγοί των λεωφορείων του ΟΑΣΑ αρνούνται να παραλάβουν και να μεταφέρουν αναγνωρισμένους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από το συντονιστικό κέντρο διαχείρισης προσφυγικής κρίσης του Σκαραμαγκά.

Τα περιστατικά αυτά καταγγέλθηκαν από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στο Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνησή τους από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Εν αναμονή των ενεργειών της διοίκησης, το Ποτάμι θα συνεχίσει να μάχεται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιατί θεωρεί αναπαλλοτρίωτο το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη. Δεν πρόκειται απλά για κραυγαλέα παραβίαση του νόμου και της αρχής της ίσης μεταχείρισης των ανθρώπων στη χρήση υπηρεσιών, ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, αλλά για ένα ζήτημα πολύ σοβαρό για να μείνει αναπάντητο.

Τι να περιμένει όμως κανείς από μια κυβέρνηση που διασύρει τη χώρα μας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς, εγείροντας βέτο στην καταδίκη της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, ενώ ακόμα και ο, κατά Τσίπρα φασίστας, Όρμπαν της Ουγγαρίας με περισσότερες κινεζικές επενδύσεις, το ήρε;