30 Αύγουστος, 2018

Ανασχηματισμός διεύρυνσης προς το παρελθόν

Γιώργος Μαυρωτάς

Ξαναζεσταμένο φαγητό χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατά την πρωινή του συμμετοχή στην εκπομπή «Δυο Λαλούν» του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά 90,1 FM με τους Σωτήρη Ξενάκη και Ανδρέα Παπαδόπουλο, καθώς ο βασικός κορμός της κυβέρνησης παρέμεινε ίδιος, με μια απόπειρα διεύρυνσης προς το παρελθόν.

Χαρακτήρισε απέλπιδα την προσπάθεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ανακατέψει την τράπουλα, καθώς οι άσοι στο μανίκι του κ. Τσίπρα έχουν τελειώσει και η προεκλογική κλεψύδρα έχει γυρίσει. Απέρριψε την εναλλαγή πολιτικών στελεχών προκρίνοντας την αλλαγή πολιτικών κατευθύνσεων.

Σχολιάζοντας, ειδικότερα, την ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα των προερχομένων από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.κ. Ξενογιαννακοπούλου και Ζορμπά, υπενθύμισε πως ήδη υπήρχαν κυβερνητικά στελέχη από το ίδιο αποθετήριο, όπως ο κ. Κουρουμπλής. Όσον αφορά στη συμμετοχή της κας Παπακώστα, διερωτώμενος εάν αυτή αντιπροσωπεύει την κεντροδεξιά, υπέθεσε πως ο ψηφοφόρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη. Διαπίστωσε πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κινείται στη λογική του «το έργο επαναλαμβάνεται» παρά σε αυτήν του «η ελπίδα έρχεται», καθώς δεν αναζητά φρέσκα πρόσωπα. Εκτίμησε πως ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει εκλογές στον απώτατο δυνατό χρόνο και πιο συγκεκριμένα τον Μάιο του 2019 ή τον Σεπτέμβριο του 2019 ανάλογα με το τι θα του δώσουν ως προς την περικοπή των συντάξεων οι ευρωπαίοι δανειστές.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα για το Ποτάμι, στο οποίο ξεκινά καμπάνια εν όψει του Συνεδρίου στις 03/04 Νοεμβρίου, με ένα δίμηνο έντονης δραστηριότητας ώστε να υπενθυμίσει στους ψηφοφόρους τη συμβολή του Ποταμιού στην τριετή κοινοβουλευτική του παρουσία που έχει μείνει σταθερό στις αρχές του, με τόλμη και συνέπεια, μακριά από ετεροπροσδιορισμούς. Απέρριψε την πολωτική λογική των μετώπων, που καλλιεργούν αμφότεροι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ., κάνοντας σαφές πως αν στηρίζει κάποιο μέτωπο αυτό είναι το αντιδιχαστικό μέτωπο. Εκτίμησε πως το μεγάλο στοίχημα είναι όχι το πότε αλλά το πώς θα γίνουν εκλογές, με το Ποτάμι να επιδιώκει ατζέντα μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Αν και το Ποτάμι δεν είναι κόμμα εξουσίας, εκτίμησε πως είναι χρήσιμο στις εξουσίες. Θεώρησε εύλογη την ύπαρξη δύο αντιθέτων τάσεων για συνεργασία στο κόμμα, καθώς ο χώρος του κέντρου έχει διεπιφάνειες τόσο με την δεξιά όσο και την αριστερά αλλά έκρινε πως αυτό απέχει πολύ από το να θεωρούνται οι βουλευτές του Ποταμιού υποψήφιοι άλλων κομμάτων.

Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου

Πηγή: Παραπολιτικά 90,1 FM