1 Ιουλίου, 2016

Ανακόλουθη κυβέρνηση που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουλίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ1 συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής Πρωινή Ζώνη, με τους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην υπόθεση της σύμβασης με την Cosco, επισημαίνοντας πως η διαπραγμάτευση προηγείται της υπογραφής και μετά την υπογραφή οφείλουμε να τηρούμε τα συμφωνηθέντα, καθώς στην αντίθετη περίπτωση η κατάσταση γυρνά σε βάρος μας. ‘Εκρινε πως η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος υλοποιείται μέσα από την προστασία της αξιοπιστίας της χώρας και του κτισίματος εμπιστοσύνης προκειμένου να προσελκύονται ξένες επενδύσεις. Αναρωτήθηκε αν η κωμωδία του τελευταίου διημέρου τόνωσε την αξιοπιστία της χώρας και εάν οι ‘Ελληνες επιχειρηματίες θα αντιμετωπιστούν θετικά στην Κίνα. Διαπίστωσε πως οι παλινωδίες του κ. Δρίτσα δημιούργησαν πανικό στην κυβέρνηση η οποία προσπάθησε με νομοτεχνικές βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής να κάνει στροφή 180 μοιρών και να επαναφέρει την αρχική μορφή της σύμβασης και ο Πρωθυπουργός να μην συναντήσει κλειστές πόρτες στο ταξίδι του στην Κίνα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, υπενθύμισε πως το Ποτάμι έχει παρουσιάσει την πρότασή του από τον περασμένο Δεκέμβριο, προκρίνοντας ένα αναλογικό bonus μίας έδρας για κάθε 2% του πρώτου κόμματος, καθώς θεωρεί υπερβολικό το bonus των 50 εδρών.

Έτσι, το πρώτο κόμμα έχει μεν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά και πάλι οι συνεργασίες θα είναι απαραίτητες. Τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής, όχι μόνο για την τρέχουσα συγκυρία αλλά γενικότερα, καθώς με την εφαρμογή της θα προκύπτει ανάγκη για τη μη ρεαλιστική συνεργασία 5 κομμάτων προς σχηματισμό κυβέρνησης.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευυτής Αττικής