18 Ιουλίου, 2015

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται εκλογές, η χώρα χρειάζεται αποφάσεις

Γιώργος Μαυρωτάς

Ο Πρωθυπουργός έδειξε ατολμία στο θέμα του ανασχηματισμού. Η παρουσία συγκεκριμένων προσώπων όπως του συμπαθέστατου Παύλου Χαϊκάλη σε ένα νευραλγικό για την διαπραγμάτευση υπουργείο δημιουργεί προβληματισμό.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στη βραδινή ενημερωτική εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη, με βασικό θέμα συζήτησης τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε από την επικαιρότητα λέγοντας πως οι άνδρες της πυροσβεστικής και της αεροπορίας είναι πραγματικοί ήρωες γιατί εκτός από τις δραματικές συνθήκες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ανεπάρκειες των μέσων και του κρατικού μηχανισμού γενικότερα. Σε ό,τι αφορά σε αυτά που ακούστηκαν περί συγκεκριμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας θύμισε αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση: ότι δηλαδή η ΝΔ προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητα πίσω από τη συνωμοσιολογία.
Άλλαξαν οι καιροί και άλλαξε και η ρητορική.

Στο θέμα του ανασχηματισμού ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε ατολμία και ότι θα έπρεπε να είναι πιο ριζικός. Η παρουσία συγκεκριμένων προσώπων όπως του συμπαθέστατου Παύλου Χαϊκάλη σε ένα νευραλγικό για την διαπραγμάτευση υπουργείο δημιουργεί προβληματισμό. Στο θέμα της εθνικής συνεννόησης ο κ. Μαυρωτάς επανέλαβε την πάγια θέση του Ποταμιού ότι την πρωτοβουλία την έχει ο Πρωθυπουργός και το Ποτάμι μπορεί να συνεισφέρει σε μια εθνική προσπάθεια με πρόσωπα και προτάσεις. Όμως, δεν είναι δυνατό όποιος μιλάει για εθνική συνεννόηση να θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ πραξικοπηματίας και υποκινούμενος.

Σχετικά με τις διαφαινόμενες εκλογές είπε ότι δεν καταλαβαίνει ποιο θα είναι το ερώτημα. Αν το ζήτημα είναι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και να ξεχωρίσει ο ευρωΣΥΡΙΖΑ από τον δραχμοΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν το κάνει τώρα ο Πρωθυπουργός και θέλει να βάλει την χώρα σε νέα περιπέτεια. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και ο κώδικας δεοντολογίας που έχει υπογραφεί από τους βουλευτές έχει μείνει κενό γράμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει οποιοδήποτε πρόγραμμα έχοντας μια 5η φάλαγγα στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος για θέματα Παιδείας.

17 Ιουλίου 2015, ΣΚΑΪ