20 Μαρτίου, 2018

Αν εκλείψουν οι βασικές του αρχές, τότε το Κίνημα χάνει την πολυσυλλεκτικότητά του

Μαρία Δαμανάκη

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Απευθείας» με τη Μάριον Μιχελιδάκη, τον Κώστα Λασκαράτο και τον Νίκο Μερτζάνη βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας τα νεαρά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, Μαρία Δαμανάκη και Ορέστης Καρλός. Στον απόηχο του Ιδρυτικού Συνεδρίου, λοιπόν, κλήθηκαν να μιλήσουν για το νέο σύμβολο που θα αποτελέσει στο εξής το επίσημο λογότυπο του Κινήματος Αλλαγής.

Αυτό που κατέστησε σαφές από την αρχή η πρόεδρος της Επιτροπής Νέων του Ποταμιού ήταν ότι επρόκειτο για μια ανοικτή διαδικασία και έγιναν πολλές προτάσεις από μέλη και στελέχη του Κινήματος οι οποίες αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Επικοινωνίας. Η επιλογή του συμβόλου ήταν μια συλλογική απόφαση και, όπως τόνισε ο Ορέστης Καρλός, ήταν δουλειά πολλών νέων ανθρώπων. «Πιστεύουμε ότι το ρόδο ήταν η καλύτερη επιλογή και τα χρώματα ήταν ιδανικά για να καλύψουμε όλες τις ιδέες και όλες τις σκέψεις» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Κινήματος ανέλυσαν τα χρώματα που απαρτίζουν το σύμβολο, λέγοντας ότι «το πράσινο συμβολίζει την ελπίδα και είναι στο κέντρο γιατί μέσα από αυτήν πηγάζει η δύναμη και το θάρρος που πρέπει να έχουν οι νέοι σήμερα. Τα 3 κόκκινα φύλλα αντιπροσωπεύουν την Αριστερά το ήθος και τις αξίες της, ενώ το γαλάζιο είναι το χαρακτηριστικό χρώμα της Ελλάδας».

Όπως είπε η Μαρία Δαμανάκη, η επιλογή έγινε και με βάση τη διακήρυξη και το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής. «Βασικές του αρχές είναι τόσο η σοσιαλδημοκρατία όσο και ο πολιτικός φιλελευθερισμός, οπότε αν κάποιο από τα δυο εκλείψει χάνει και το Κίνημα το ίδιο την πολυσυλλεκτικότητά του» είπε. Ο κύκλος στο κέντρο συμβολίζει την ενότητα ενώ η ύπαρξη των πετάλων αντικατοπτρίζει τις διαφορετικές τάσεις οι οποίες συγκλίνουν και συνυπάρχουν στο Κίνημα Αλλαγής. Το κόκκινο, διαχρονικά σύμβολο ριζοσπαστισμού το οποίο συμβολίζει την προσπάθεια για ρίξη με το παρελθόν και τις κακές πρακτικές, επίσης έχει μεγάλη σημασία στο λογότυπο. Σχολιάζοντας τις σχετικές αντιδράσεις στα social media, η Μαρία Δαμανάκη σημείωσε πως όταν τίθενται ζητήματα αισθητικής υπάρχει πάντα κριτική, καθώς δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να είναι καθολικά αποδεκτό.

«Προχωράμε μπροστά, ελπίζουμε ο κόσμος να το καταλάβει» επεσήμανε κλείνοντας ο Ορέστης Κορλός.

Δείτε το βίντεο:

* Η Μαρία Δαμανάκη είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων και μέλος της ΜΕΣΥΑ

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com