21 Μαΐου, 2019

Αν δεν πάτε να ψηφίσετε για την Ευρώπη, μη διαμαρτύρεστε για αυτή

Μίλτος Κύρκος

O Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ.

“Όταν μιλάμε για την ενίσχυση των ασθενέστερων, ο κύριος Βέμπερ μας έδωσε τη σαφή απάντηση πως αυτό δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του” τόνισε ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ. Ο κ. Βέμπερ αρνήθηκε τόσο την ύπαρξη κατώτατου μισθού, όσο και το ταμείο για την ανεργία, συμπλήρωσε ο εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, υπογραμμίζοντας πως αυτό ήταν πρόταση του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη υπουργού Οικονομικών, αλλά και παλαιότερα της Επιτροπής Μπαρόζο.

Ο Μίλτος Κύρκος, ερωτηθής για το μεταναστευτικό, σημείωσε πως “το κλειδί της συμφωνίας EE - Τουρκίας ήταν η επιστροφή των οικονομικών μεταναστών”, αφού η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα για εκατομμύρια ανθρώπους και έκανε σαφές πως “η πολιτική μετανάστευσης πρέπει να γίνει με κριτήρια, ώστε να νιώθει και ο Ευρωπαίος πολίτης πως υπάρχει έλεγχος”, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Κίνα. Ξεκαθάρισε δε, πως ο νέος κανονισμός Δουβλίνου, που θα έλυνε μία για πάντα το πρόβλημα, με ευθύνη των ανατολικών χωρών, δεν έχει ολοκληρωθεί, την ίδια στιγμή που η Διοίκησή της Ελλάδας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Καταλήγοντας ανέφερε πως υπάρχουν ακόμα 650 εκατομμύρια που δεν έχει αγγίξει η Ελλάδα, κάτι αδικαιολόγητο από τη στιγμή που υπάρχουν για ένταξη και υποδοχή, “με τους ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες της Μόρια, της Σάμου, της Κω”.

Τέλος, αναφερόμενος στους πολίτες εκτίμησε πως είναι παγιδευμένοι στο δίλημμα που αυτή τη στιγμή είναι “να φύγει ή να έρθει” με λευκή επιταγή και ζήτησε από όσους αδιαφορούν σε αυτό το δίλημμα να επιλέξουν το Ποτάμι και τα άλλα μικρότερα κόμματα “ελπίζω όχι τα ακροδεξιά, όχι τα φασιστικά” και συμπλήρωσε πως οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν κάτι που είναι πιο κοντά στις δικές τους ανησυχίες και όχι να ψηφίσουν για να στείλουν μηνύματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αν δεν πάτε να ψηφίσετε για την Ευρώπη, μη διαμαρτύρεστε για αυτή”.
.