16 Ιανουαρίου, 2015

Το άμεσο στοίχημα του Ποταμιού

της Ολυμπίας Αναστασοπούλου Το άμεσο στοίχημα του Ποταμιού αναφορικά με τους πολιτικούς του αντιπάλους είναι απολύτως ξεκάθαρο: αποδόμηση του κλίματος πόλωσης που δημιουργούν, συντηρούν και ανατροφοδοτούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο προς ίδιον όφελος τα δύο πρώτα κόμματα.

Το άμεσο στοίχημα του Ποταμιού αναφορικά με τους πολιτικούς του αντιπάλους είναι απολύτως ξεκάθαρο: αποδόμηση του κλίματος πόλωσης που δημιουργούν, συντηρούν και ανατροφοδοτούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο προς ίδιον όφελος τα δύο πρώτα κόμματα.

Το Ποτάμι καταγράφεται δημοσκοπικά ως η Τρίτη Δύναμη, ωστόσο η θέση του αυτή απειλείται από την επιχείρηση συσπείρωσης που oργανώνεται εκατέρωθεν με εξίσου φοβικούς ισχυρισμούς και προς βλάβην των πραγματικών συμφερόντων της χώρας.

Προς αποφυγήν λοιπόν ενδεχόμενης συρρίκνωσης σε σχέση με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και γιατί όχι με στόχο την ενίσχυσή του , το Ποτάμι πρέπει να περάσει το σωστό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό αποτινάζοντας το ζυγό της χαμένης ψήφου: πρόκειται για το μοναδικό επιχείρημα που έχει απομείνει στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επιβάλλεται να αντιστραφεί άρδην καταδεικνύοντας ότι αυτοί οι δύο αποτελούν τη χαμένη για τα αληθή συμφέροντα του ελληνικού λαού ψήφο.

Κατά πρώτον, οι πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου 2015 προκλήθηκαν από τους χειρισμούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για την αντίθετη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Κατά δεύτερον, και όσο πλησιάζουμε προς την εκλογική αναμέτρηση οι διαφορές στο πρόγραμμα των δύο μονομάχων αμβλύνονται και η στρογγυλοποίηση αυτή αποσκοπεί στο προφανές (παραπλάνηση του εκλογικού σώματος).
Κατά τρίτον, η εσωτερική δομή, η πολιτική στρατηγική και η προέλευση, τα εχέγγυα και τα διαπιστευτήρια του έμψυχου δυναμικού τους ομοιάζουν ανατριχιαστικά.

Κατά τέταρτον, το πολιτικό στίγμα της οικογενειοκρατίας και της οικειοποίησης/διασπάθισης του δημοσίου χρήματος αφενός , και της αλαζονείας και ιδιοτελούς πολυφωνίας αφετέρου, απωθούν κάθε νοήμονα Έλληνα πολίτη.
Η διαφορά τους; Οι μεν έχουν ασκήσει πολλάκις εξουσία, οι δε όχι ακόμη, τουλάχιστον όχι υπό την τωρινή κομματική τους στέγη. Ωστόσο οι κοινές καταβολές τους προσφέρονται για εξαγωγή ασφαλών προβολών για τον ομοειδή τρόπο άσκησης εξουσίας.

Συμπερασματικά, και λαμβανομένου υπόψη ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών η εποχή των ιδεολογικών προκαταλήψεων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, και η χρηστή διαχείριση, η αξιοκρατία, η καινοτομία και η αποτελεσματικότητα έχουν αναδειχθεί ως οι νέοι πυλώνες της ιδεολογίας του μέσου Έλληνα πολίτη, το Ποτάμι ως ο μόνος γνήσιος εκφραστής αυτής μπορεί και πρέπει να κερδίσει το στοίχημα ενάντια στην πόλωση και υπέρ της προαγωγής των Ελλήνων πολιτών και της προόδου της πατρίδας μας.
Χαμένη ψήφος είναι αυτοί και όχι εμείς!

* Η Ολυμπία Αναστασοπούλου είναι μέλος της Επιτροπής Δια Ταύτα

16 Ιανουαρίου 2015