8 Μάρτιος, 2016

Άμεση επίδραση της συντηρητικής στροφής της Ευρώπης στα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες

Ποτάμι

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος​ Ζέφη Δημαδάμα στα γραφεία του κόμματος.

​Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις χιλιάδες γυναίκες πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας ​μαζί με τα παιδιά τους και συχνά στο δύσκολο δρόμο που παίρνουν για να σωθούν, πέφτουν θύματα βίας και γίνονται βορά των σωματεμπόρων που παραμονεύουν.

Η Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ενημέρωσε τον Επικεφαλής του Ποταμιού για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές για να προστατέψουν αυτές τις γυναίκες.

Παράλληλα του εξέφρασε τον προβληματισμό της για τη συντηρητική στροφή της Ευρώπης που έχει άμεση επίδραση και στα θέματα που απασχολούν τον γυναικείο πληθυσμό. Ανέφερε χαρακτηριστικά χώρες όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία που θέτουν υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Τέλος επεσήμανε ότι ακόμα και στις χώρες της Ε.Ε πρέπει να δουλέψουν δύο μήνες παραπάνω ετησίως για να πληρωθούν όσο πληρώνεται ένας 'άντρας στο ίδιο διάστημα.

IMG_0169