12 Οκτώβριος, 2018

Το αλαλούμ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προς τα έξω βλάπτει σοβαρά την αξιοπιστία της χώρας

Γιώργος Μαυρωτάς

Την επικίνδυνη διγλωσσία της κυβέρνησης στο Μακεδονικό ανέδειξε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατά την πρωινή παρουσία του στην εκπομπή «Ακραίως» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Οικονόμου. Παρομοιάζοντας την κυβέρνηση με τον Ιανό του οποίου το ένα πρόσωπο κοιτά στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση, εξήγησε πως με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας να υποστηρίζουν διαφορετικές θέσεις, η αξιοπιστία της χώρας, σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, βυθίζεται στα Τάρταρα. Διαπίστωσε πως ο κ. Καμμένος για να απευθυνθεί στο κομματικό του ακροατήριο, κάνει ζημιά στην εικόνα της χώρας.

Υπενθύμισε την πρόταση του Ποταμιού για λειτουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο θα χαράσσει την εξωτερική και αμυντική πολιτική μακροπρόθεσμα. Διευκρινίζοντας πως η πρωτοβουλία για σχετική νομοθετική ρύθμιση, μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ανήκει στο ΥΠ.ΕΞ., πιθανολόγησε πως η καθυστέρηση από πλευράς Υπουργείου σημαίνει απροθυμία εκχώρησης αρμοδιοτήτων.
Εκτίμησε, πως ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, δεν πρόκειται να προβεί σε κινήσεις αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, μέχρι το Μάρτιο που πιθανόν φθάσει η συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα στη Βουλή, καθώς η εξουσία έχει έντονα συγκολλητικές ιδιότητες. Επίσης κατέστησε σαφές, για πολλοστή φορά, πως το Ποτάμι, παρά το γεγονός ότι είναι θετικά διακείμενο και προτιμά τη συμφωνία των Πρεσπών από τη μη-συμφωνία, δεν πρόκειται να υποκύψει σε ενδεχόμενο εκβιασμό της Κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης εν όψει της συμφωνίας.

Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του «Ποταμιού».

Πηγή: ΣΚΑΙ 100,3