8 Ιανουαρίου, 2018

Ακούτε... Αυτή η υπόθεση δεν αφορά «κάτι Τούρκους»

Guest Αρθρογράφος

Με αφορμή την υπόθεση ασύλου των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται για εμπλοκή στο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν, ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση γράφοντας ότι παρεμβαίνει στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Κλείνοντας, τονίζει ότι απειλούνται τα δικαιώματα που εγγυάται το Σύνταγμα για κάθε πολίτη της Ελλάδας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του ηθοποιού:

Ακούτε.
Αυτή η υπόθεση δεν αφορά ”κατι Τούρκους”.
Δεν αφορά ενα συνάνθρωπο -ντε φακτο πρώην- αξιωματικό που ενεπλάκη με κάποιο τροπο στο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στην Τουρκία.
Δεν αφορά έναν αθώο απο την κατηγορία αυτη, σύμφωνα με το Ανώτατο ελληνικό δικαστηρίου (διαβάστε την απόφαση του Αρείου Πάγου).
Δεν αφορά έναν άνθρωπο που κινδυνεύει η ζωή, η αξιοπρέπεια, η ελευθερία του, απο τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν και τα βασανιστήρια που επιφυλάσσει στους εξήντα χιλιάδες (60.000!) κρατούμενους.
Δεν αφορά εναν ικέτη που του δόθηκε Πολιτικό Άσυλο απο την (μόνη) αρμόδια ανώτατη ελληνική αρχή.
ΑΦΟΡΑ τις ελευθερίες μας.

Αν ο άνθρωπος αυτός ξανασυλληφθεί, ξαναπεράσει τη δικαστική βάσανο, αν με οποιοδήποτε “τρόπο” ξαναδιασχίσει τα σύνορα παρά τη θέλησή του και παρά τις αποφάσεις των ελληνικών ανεξάρτητων δικαστικών αρχών, ΤΟΤΕ, θα έχει πέσει ένα τείχος που προστατεύει ΕΜΑΣ.
ΕΜΑΣ.
ΟΛΟΥΣ όσους, απολαμβάνουμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που εγγυάται το Σύνταγμα των Ελλήνων.
Μετά, χωρίς αυτό το τείχος, η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή οποιαδήποτε κυβέρνηση και τα όργανα της, θα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.
Θα έχει εξαφανιστεί η προστασία μας.
Αυτό το έγκλημα δεν θα το επιτρέψουμε, νομίζω.
Τσίπρας, Κοτζιάς, Μουζάλας, Κοντονής και όσοι άλλοι θα εέουν βάλει το χέρι τους σε αυτή τη συνομωσία θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Πολιτικά ή/και με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο ΚΑΙ συνταγματικό τρόπο.
Μέχρι τότε όμως ΔΕΝ μπορούμε ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

[με συγχωρείτε για τα κεφαλαία αλλα ειναι η μόνη έμφαση που επιτρέπει το φμπ]

*Edit: μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχα χρησιμοποιήσει τη διαβόητη προστακτική του ταλαιπωρημένου ρήματος, σήμερα θα το κάνω: ΔΙΑΔΩΣΤΕ!

Δείτε την ανάρτηση: