1 Μαΐου, 2019

Αγκαλιάζοντας την ατζέντα της ακροδεξιάς, υστερείς μπροστά στο πρωτότυπο

Μίλτος Κύρκος

Συνέντευξη του Μίλτου Κύρκου στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος 7.00» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο

“Επί ΝΔ από το 2004 -2009 είχαμε σπατάλη 13 δις στο χώρο της υγείας” κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.00» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκοτου του Open TV. Συμπληρώνοντας τόνισε πως αυτό είναι το σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης και όχι μόνο η Novartis που είναι το ένα δέκατο αυτού.

Ο εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος σχολιάζοντας τις ισπανικές εκλογές και την ήττα του λαϊκού κόμματος, υπογράμμισε πως έχασε μεν ένα σημαντικό κομμάτι κεντροδεξιών προς τους φιλελευθέρους, έχασε όμως και ένα μεγαλύτερο κομμάτι προς τα ακροδεξιά όταν αγκάλιασε την ατζέντα των Ισπανών εθνικιστών για την Καταλονία και προειδοποίησε τον κ. Βέμπερ και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αδερφά κόμματα πως “όταν αγκαλιάζεις την ατζέντα της ακροδεξιάς, μπροστά στο πρωτότυπο υστερείς. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι ηγέτες της κεντροδεξιάς”.

Αναφερόμενος στον κ. Πολάκη χαρακτήρισε φοβισμένη την κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος που “μετατρέπει τη δυσπιστία στο πρόσωπο σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ότι “εκπέμπει ένα μήνυμα φόβου ένα μήνα πριν από τις εκλογές και αυτό ειδικά είναι λάθος”.

Τέλος, ερωτώμενος για την πρόσφατη τραγωδία κατά τη διάρκεια σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα, τόνισε: “H σαΐτα στην Καλαμάτα είναι ένα τοπικό έθιμο και θα έλεγα να διατηρηθεί με αυστηρά μέτρα ασφαλείας”, σε αντίθεση με την μπαλωθιά σε γλέντι για την οποία η πολιτεία οφείλει να δράσει εδώ και τώρα.

Δείτε το βίντεο: