21 Μαΐου, 2019

Αυτό είναι το Ποτάμι κι αξίζει να το ψηφίσεις!

Τάσος Παππάς

Απομένουν λιγότερες από πέντε ημέρες για να ανοίξουν οι κάλπες για τις Ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου κι ακόμη περιμένουμε από την πλειοψηφία του ελληνικού πολιτικού συστήματος να παρουσιάσει την δική του ατζέντα, ο καθένας ξεχωριστά, για το μέλλον της Ευρώπης.

Το μόνο πολιτικό κόμμα, το οποίο έχει αντιληφθεί σε ποια εκλογική αναμέτρηση λαμβάνει μέρος είναι το Ποτάμι, για αυτό τον λόγο όλη του η ρητορική, το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του παραπέμπουν στην Ευρώπη και τις προοπτικές της. Έχει αποσαφηνίσει με κάθε δυνατό τρόπο τις θέσεις του για την Ομοσπονδιακή Ευρώπη, τον ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό, την εκπαίδευση, τον ενιαίο Ευρωπαϊκό Στρατό, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Κλιματικής Αλλαγής.

Την ίδια στιγμή οι αρχηγοί της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις ντοπιαστικές εικόνες, εντός της αίθουσας συνεδριάσεων της Βουλής, που μας χάρισαν με αφορμή την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης με αναφορές στους σκαφάτους φίλους τους, στους γονείς τους και τις κοινοβουλευτικές μεταγραφές που έχουν κάνει καθ' όλη την διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας, σιγά σιγά ανακαλύπτουν πως έχουμε Ευρωπαϊκές εκλογές και ψελίζουν μια λέξη "Ευρώπη" μέσα στα τηλεοπτικά τους σποτ.

Αυτή είναι η διαφορά του πολιτικού κινήματος Ποτάμι με τα άλλα κόμματα. Επιδεικνύει σοβαρότητα και πολιτική υπευθυνότητα σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Μιλά ξεκάθαρα για τις Ηνωμενές Πολιτείες της Ευρώπης και έχει καταστήσει σαφές πως την επομένη των εκλογών θα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Κ.Ο. "Αναγέννηση" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά εναγκαλίζεται με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες και στήνει "προοδευτικές συμμαχίες" στο εσωτερικό με τους καραμανλικούς και λοιπούς δεξιούς.

Λιγότερες από πέντε ημέρες λοιπόν απομένουν για τις εκλογές που θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης. Μεγάλος εχθρός σε αυτές τις εκλογές θα είναι και πάλι η αποχή. Πρέπει όμως οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες να αναλογιστούν τις συνέπειες που θα έχει η αποχή για την ζωή του μέσου Ευρωπαίου. Η αποχή ευνοεί ξεκάθαρα τις εθνικιστικές-ρατσιστικές-αντιευρωπαϊκές δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις όμως δεν είναι το μέλλον που μας αξίζει.

Τέλος, όσον αφορά το εσωτερικό δεν υπάρχει καλύτερο μήνυμα προς τους αναποφάσιστους από αυτό που έδωσε πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη του ο Επικεφαλής Στ.Θεοδωράκης: «Μαυρίστε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι μαυρίζοντας την ψυχή σας ψηφίζοντας Δεξιά». Μόνη πολιτική λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι το Προοδευτικό και Φιλελεύθερο Πολιτικό Κέντρο και το Πολιτικό Κέντρο σήμερα εκφράζεται από το Ποτάμι. Αυτό είναι το Ποτάμι!

ΠΗΓΗ: karditsa press

* Ο Τάσος Παππάς είναι επικεφαλής της Νεολαίας του Ποταμιού