24 Μαΐου, 2016

«Αδύνατη η συντήρηση του κόστους του δημοσίου τομέα από τους φορολογούμενους»

Guest Αρθρογράφος

Στην εκπομπή «Ώρα της Μαγνησίας» φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος Οικονομίας, Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού στο Ποτάμι, Απόστολος Παπαδούλης, όπου εξέθεσε τις οδυνηρές συνέπειας για την οικονομία και τις επιχειρήσεις από την ψήφιση των υφεσιακών μέτρων της κυβέρνησης και παρουσίασε την εναλλακτική λύση που προτείνεται.

Σε άλλες χώρες λειτουργεί η εθνική ανταγωνιστικότητα, τόνισε ο κ. Παπαδούλης, ενώ η απλή αναφορά της λέξης είναι κάτι που δεν αρέσει καθόλου στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Ενδεικτική είναι η ανορθολογικότητα που επικρατεί στην Ελλάδα, όπου τόσο καιρό που οι αξίες του real estate ήταν υψηλές στον κόσμο δεν γινόταν καμία αποκρατικοποίηση, ενώ τώρα που επήλθε η κρίση στις αξίες των ακινήτων επιλέγουν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα να ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία.

Την εποχή που η τεχνολογία μετράει περισσότερο από όσο ποτέ και η υψηλή προστιθέμενη αξία των προϊόντων που παράγουμε, δεν μπορούν οι φορολογούμενοι να συντηρούν το τόσο υψηλό κόστος του δημοσίου τομέα. Η μόνη εναλλακτική είναι να κοπούν άμεσα οι σπατάλες που συνεχίζουν να υφίστανται στις μέρες μας και διογκώνονται σε αρκετές περιπτώσεις από την κυβέρνηση των Σύριζα-Αν.Ελ., ώστε να σταματήσει άμεσα η υπερφορολόγηση των πάντων και να μπει ένα τέλος στο φαύλο κύκλο που ζει η οικονομία μας.

Δείτε το βίντεο:

http://www.thessaliatv.gr/shows/10/h-wra-ths-magnhsias/

* Ο Απόστολος Παπαδούλης είναι υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας, Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού στο Ποτάμι