19 Φεβρουάριος, 2015

Ο παλαιστινιακός λαός έχει χορτάσει από ψηφίσματα και δηλώσεις υποστήριξης

Ποτάμι

Με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα κ. Marwan Emile Toubassi συναντήθηκε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Toubassi έκανε λόγο για τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και τους δεσμούς των δύο λαών και περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός του. Τόνισε ότι οι παλαιστίνιοι επιθυμούν να διαπραγματευτούν για τις λεπτομέρειες μίας λύσης και όχι για τη λύση αυτή καθεαυτή, η οποία είναι αυτονόητη. Η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη, είπε, από την ύπαρξη δύο κρατών στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου και ζήτησε από τον επικεφαλής του Ποταμιού, να στηρίξουν μαζί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις τον παλαιστινιακό λαό.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι η γενιά του έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την ηγετική φυσιογνωμία του Γιασέρ Αραφάτ, την εποχή του οποίου χάθηκε, όπως είπε, μία τεράστια ευκαιρία για την οικουμένη να λύσει το παλαιστινιακό πρόβλημα. Η ευθύνη γι' αυτή τη χαμένη ευκαιρία βαραίνει όλους, κυρίως τους Ισραηλινούς και τη διεθνή κοινότητα αλλά και τους Παλαιστινίους οι οποίοι τελικά είναι αυτοί που υπέστησαν κατά κύριο λόγο τις συνέπειες αυτής της αποτυχίας.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει χορτάσει, όπως είπε, από ψηφίσματα και δηλώσεις υποστήριξης. Η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η Ευρώπη έχουν ευθύνη να βρουν τρόπους επίλυσης του ζητήματος και όχι να το αφήνουν να διαιωνίζεται.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι πιστεύει στην οντότητα του παλαιστινιακού κράτους και δεσμεύτηκε να συνομιλήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς στην Ελλάδα αλλά και τους ευρωπαίους ομολόγους του, ώστε να διαμορφωθεί μία κοινή θέση σε αυτό το ζήτημα.

Τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής συνόδευαν οι συνεργάτες του, Ahmed Suhail και Muhanad Jarrar, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από τον Πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρο Μαλλιά και τον συνεργάτη του Γιώργο Σκέμπερη.

PL7

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τους (από αριστερά) Πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιά, Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Marwan Emile Toubassi, Muhanad Jarrar, Ahmed Suhail και Γιώργο Σκέμπερη