18 Αυγούστου, 2015

Το Ποτάμι είναι δύναμη ευθύνης και συνέπειας

Παναγιώτης Καρκατσούλης

To Ποτάμι δεν φοβάται τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Αποδείξαμε ότι είμαστε δύναμη ευθύνης και συνέπειας κατά την περίοδο της πιο ανερμάτιστης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έτσι θα πορευτούμε και στην παρούσα συγκυρία, τόνισε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλευτής Επικρατείας του Ποταμιού μιλώντας σήμερα το πρωί στον AΛΦΑ 9.89.

Οι εκλογές, ωστόσο, δεν πρέπει να γίνονται επειδή η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τρέχοντα θέματα διακυβέρνησης (βλ. μεταναστευτικό) είτε επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εσωτερική αντιπολίτευσή της. Στην πρώτη περίπτωση καταθέτει την εντολή προκειμένου κάποιος άλλος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και στη δεύτερη, ο πρωθυπουργός παίρνει αποφάσεις για να αποκαταστήσει την ομαλότητα εντός της κοινοβουλευτικής του ομάδας και του κόμματός του. Η ανοιχτή κοροϊδία και ο εμπαιγμός των βουλευτών που ενώ διαφωνούν σε μείζονες επιλογές της κυβέρνησης, την «στηρίζουν», υποβαθμίζει την ποιότητα της διακυβέρνησης και διασύρει τον κοινοβουλευτισμό. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο θεατής των εξελίξεων.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ΠτΒ, ο κ. Καρκατσούλης τόνισε ότι το Ποτάμι με την πρωτοβουλία που ανέλαβε για την προώθηση πρότασης μομφής εναντίον της έδειξε, ακόμη μια φορά, τη συνέπεια των λόγων και των έργων του. Αντίθετα από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος απλά διαπιστώνει την ύπαρξη μιας «θεσμικής δυσαρμονίας» χωρίς να κάνει τίποτα για να την άρει, εμείς πήραμε μια πολιτική πρωτοβουλία η οποία μπορεί να οδηγήσει στην λύση του προβλήματος.

Ακούστε εδώ απόσπασμα από την εκπομπή:

*Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι Βουλευτής Επικρατείας και Γραμματέας της ΚΟ.

18 Αυγούστου 2015, Alpha radio