10 Ιουνίου, 2019

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Το βράδυ της Πέμπτης 06 Ιουνίου 2019, και με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στην πολιτική αρένα, η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη, παρευρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 δίνοντας μία συνέντευξη στους Γιώργο Πιέρρο και Σταμάτη Ζαχαρό και την εκπομπή “Brainstorming”.

Εν μέσω της πολιτικής φρενίτιδας ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές, η βουλευτής του Ποταμιού δήλωσε απογοητευμένη και σοκαρισμένη με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες αφορούσαν στην έκθεση της Commission και την αξιολόγησή της για την Ελλάδα. Η κυρία Λυμπεράκη τόνισε πως οι δηλώσεις του κυρίου Τσίπρα «είναι μία φωνή από το παρελθόν».

Συνεχίζοντας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού τόνισε πως δυστυχώς η παρουσίαση της έκθεσης αναπαράγεται μερικώς και μεροληπτικώς μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων. «Η Commission, δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις για το πόσο θα κοστίσουν τα επιδοματικά μέτρα, τα οποία ενδιαφερόντως ψήφισαν όλοι εκτός από το Ποτάμι, το οποίο τα ψήφισε μερικώς». Επίσης χαρακτηριστικά είπε πως ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης είναι εκείνο που αναφέρεται στα επιδόματα, τα οποία δυστυχώς δεν αποτελούν πανάκεια για την καταπολέμηση της φτώχιας. «Ο κίνδυνος φτώχειας δεν αφορά στους ηλικιωμένους πλέον, αλλά στους νέους και στους ανέργους». Μόνο εάν δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, μπορεί να δοθεί πραγματική ανάσα στην οικονομία.

«Οφείλει να σταματήσει η υποτίμηση του πολιτικού μας συστήματος και του κόσμου». Οφείλουμε με γενναιότητα και ευθύνη να εξηγήσουμε πειστικά την πραγματικότητα και τις επιπτώσεις που οι εκάστοτε επιλογές επιφέρουν, ακόμα και αν οι επιλογές αυτές εξαϋλώνουν μικρότερα κόμματα όπως το Ποτάμι, ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Λυμπεράκη.

Ερωτώμενη σχετικά με το μέλλον του Ποταμιού και την πιθανότητα ανασύστασης του κόμματος, η καθηγήτρια οικονομικών ανέφερε πως το 1,5% του εκλογικού αποτελέσματος δεν αφήνει περιθώρια συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές. Με ειλικρίνεια παραδέχτηκε πως «ένα κόμμα που συρρικνώνεται, δεν προσελκύει με ευκολία νέο κόσμο». Υπάρχει όμως μία δεξαμενή φιλελεύθερων ανθρώπων που ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πιστεύει στην αναγκαία ύπαρξη του κέντρου και στον διάλογο που δημιουργεί.

Δείτε τo video: