4 Ιουνίου, 2019

«Η οικονομία φυτοζωούσε δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»

Νίκος Νυφούδης

Ο βουλευτής του Ποταμιού Ν. Νυφούδης στο NORTH

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κούρασε με την αλλαγή στην ιδεολογία του και σε όλα όσα έλεγε πριν και μετά. Όσοι κυκλοφορούμε και μιλάμε με κόσμο βλέπαμε ότι υπήρχε μια δυσαρέσκεια.  Η οικονομία φυτοζωούσε δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» σημείωσε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, Νίκος Νυφούδης στο Radio North και στους δημοσιογράφους Γιώργο Νεοχωρίτη και Δέσποινα Κρητικού.

«Περίμενα αυτή τη διαφορά, λόγω μιας λογικής κυβερνησιμότητας στη ΝΔ αλλά και του νέου προέδρου. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει συγκεντρώσει την ελπίδα όπως συμβαίνει πάντα με έναν νέο ηγέτη που έρχεται με καλές προθέσεις» συμπλήρωσε.

Για το Ποτάμι σημείωσε πως «κρίθηκε και για τα λάθη του» ενώ έκανε λόγο για «τεράστια πτώση στη Μακεδονία λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία αντιτάχθηκα προσωπικά». «Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύθηκε το Ποτάμι, που είπε όχι στη λογική εξυπηρετήσεων, δεν δημιούργησε την λεγόμενη «εκλογική πελατεία». Αλλά το Ποτάμι έβαλε πλάτη στα δύσκολα για τη χώρα» ανέφερε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης.

Για την επόμενη μέρα με το γεγονός ότι δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Ν. Νυφούδης δήλωσε προβληματισμένος. «Μερικές φορές και η αποχή στην πολιτική δεν είναι ένα άσχημο πράγμα παρά το γεγονός ότι η χώρα χρειάζεται νέες δυνάμεις και νέους ανθρώπους.  Οι αποφάσεις μας πρέπει να δικαιολογούνται στην κοινωνία. Γιατί είσαι παρών σε αυτές τις εκλογές; Τί πρεσβεύεις;» σχολίασε.

Για το Ποτάμι τόνισε πως πρέπει να ψάξει συνέργειες καθώς εκ του αποτελέσματος «απέτυχε στο κομμάτι των συνεργασιών. Δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις». «Ο χώρος του μεταρρυθμιστικού κέντρου υπάρχει, είναι ένα 3-4% στην κοινωνία. Αλλά αν υπάρχουν πέντε κόμματα να το εκπροσωπούν δεν έχει φωνή. Πρέπει αυτοί που ηγούνται να συζητήσουν για την δημιουργία κάτι ευρύτερου που θα έχει λόγο και συνεισφορά στην επόμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το video:

Σχετικά